Terapija

Mišično-skeletna obolenja, kineziologija, nevrologija & zdravje žensk
TERAPIJA V MIŠIČNO-SKELETNEM SISTEMUTERAPIJA ZA ZDRAVJE ŽENSKTERAPIJA V NOSEČNOSTI IN PO PORODUTERAPIJA V URO-GINEKOLOGIJINEVROTERAPIJAKINEZIOTERAPIJA

TERAPIJA V MIŠIČNO-SKELETNEM SISTEMU

Terapija mišično-skeletnih motenj oziroma težav obravnava osebe s bolečinami v hrbtenici, osebe s skoliozami, osteoporotične bolnike in revmatične bolnike v kombinaciji terapevtskih vaj in aparatur.

Prikaži več >

TERAPIJA ZA ZDRAVJE ŽENSK

Terapija za zdravje žensk obsega terapevtsko obravnavo za nosečnice in porodnice z mišično-skeletnimi motnjami ali težavami (bolečina v ledvenem delu hrbtenice, bolečina v medeničnem obroču, diastaza rektusov), za ženske z disfunkcijo mišic medeničnega dna (MMD), urinsko inkontinenco, zdrsi maternice in drugimi ginekološkimi ter urološkimi zdravstvenimi stanji.

1. Terapija v nosečnosti
2. Terapija po porodu
3. Terapija v uro-ginekologiji

Prikaži več >

TERAPIJA V NOSEČNOSTI IN PO PORODU

Obravnavamo težave v mišično-skeletnem sistemu, motnje v cirkulaciji, specifične motnje urinarnega sistema in druga stanja med nosečnostjo, ob porodu in v poporodnem obdobju.

Terapevtsko obravnavo nudimo tudi pri nosečnicah z visokim tveganjem, kamor spadajo zapleti v nosečnosti ali nosečnice s kroničnimi boleznimi in prizadetostjo, pri katerih terapevtske postopke izvajamo glede na omejitve aktivnosti, ki jih določi ginekolog.

Prikaži več >

TERAPIJA V URO-GINEKOLOGIJI

Obravnavamo zdravljenje motene funkcije medeničnega dna in prispevamo k pospešeni rehabilitaciji ter  zmanjšanju zapletov po ginekoloških operacijah. Na podlagi medicinske diagnoze in natančne terapevtske ocene izberemo ustrezen postopek terapije.

Med postopki izvajamo različne intervencije, kot so  ocena medeničnega dna (ocena funkcije, moči in vzdržljivosti MMD),  trening MMD, edukacija za zdrave navade sečnega mehurja in ukrepi za izboljšanje delovanja mehurja, trening sečnega mehurja.

Prikaži več >

NEVROTERAPIJA

S terapijami obravnavamo osebe z obolenji in poškodbami CŽS, kot je multipla skleroza, Parkinsonova bolezen in možganska kap.

Namen obravnave je ponovna vzpostavitev in vzdrževanje optimalnega gibanja ter funkcijskih sposobnosti. Osredotočamo se na zmanjšanje ali odpravo bolečine, izboljšanje gibljivosti, povečanje mišične moči, koordinacije, propriocepcije in fine motorike.

Zajemamo tudi dihalne vaje, kjer z izvajanjem tehnik čiščenja dihalnih poti, vzdržujemo optimalne srčno-pljučne funkcije in s tem preprečujemo respiratorne zaplete.

Prikaži več >

KINEZIOTERAPIJA

Individualno obravnavamo bolečine, težave in motnje v mišično-kostnem sistemu ter nudimo rehabilitacijo po operacijah in po poškodbah za ponovno vzpostavitev izgubljene telesne funkcije.

Prispevamo k lajšanju simptomov bolečin, preprečujemo poslabšanje ortopedskih težav in upočasnimo patološki proces nadaljnjega razvoja bolezenskega stanja.

Prikaži več >