Poporodna vadba z dojenčkom

Skozi razvojne funkcionalne prijeme pedokinetike®

Edinstvena in prvotna varna poporodna vadba, ki ne vpliva le na zdravo okrevanje mamice po porodu, temveč vpliva tudi na kakovostno gibanje dojenčka za njegov zdrav razvoj. 

Vključevanje dojenčka v poporodno vadbo ima velik pomen za njegov razvoj. Dojenček je v stanju organizacije in vzpostavljanja kontrolnih funkcij in kot starši imamo vpliv na kvaliteto dojenčkovega razvoja oz. potenciala in lahko z napačnimi prijemi ali ravnanjem onemogočimo kvaliteten proces razvoja.

Zato je pomembno kako z otrokom ravnamo ter kako in na kašen način je vključen v vadbo, pri čemur je potrebno pozornost usmeriti na dojenčkove reflekse in potrebe ter ob tem uporabljati razvojno funkcionalne prijeme pedokinetike®, ki nudijo optimalno okolje zorenja živčno-mišičnega sistema in omogočijo razvijanje in izražanje potenciala, ki mu je dano ob rojstvu.

Poporodna vadba mamice z dojenčkom temelji na osnovi varnih položajev za dojenčka skozi razvojne funkcionalne prijeme (RFP), preko katerih boste vzpostavljale vajino sinhrono gibanje.

Med tovrstnim skupnim gibanjem se boste naučile uporabljati svoje telo brez prekomerne obremenitve na sklepe, kar boste lahko koristile v vsakdanjem življenju. Pri vadbi boste okrepile celotno telo, povečale vzdržljivost in moč ustreznih mišic ter izboljšale funkcijske zmožnosti.

 

Z ozaveščanjem principa delovanja bo gibanje z dojenčkom in opravljanje vsakdanjih aktivnosti postalo enostavno, lahkotno, radostno in igrivo

Koristi vadbe

  • lahkotno gibanje z dojenčkom

  • pot kakovostnega stika z dojenčkom

  • krepitev odnosa dojenček-mamica

  • radost in veselje skozi gibanje

  • ozaveščanje vzorcev skozi gibanje

  • zavedanje funkcionalnosti gibanja

  • povečana telesna funkcija in vzdržljivost mišic