Ergonomija na delovnem mestu

Za podjetja, javne zavode, ustanove in organizacije pripravljam strokovna izobraževanja o ergonomiji in ustrezni prehrani za aktivno delovno populacijo na delovnem mestu.

 

Veste vse o ergonomiji na delovnem mestu in pomenu telesne aktivnosti na krepitev zdravja?

 

Izobražujem delovno aktivno populacijo o ergonomiji sedenja, o pomenu in priporočilih gibanja, o priporočljivem prekinjanju dolgotrajnega sedenja, o pozitivnih učinkih aktivnih odmorov med delovnim časom.

Vse to tudi praktično prikažem; tako boste spoznali priporočene tehnike gibanja med delom, ustrezno ravnanje z bremeni, kot je dvigovanje, spuščanje, vlečenje in potiskanje bremen. Seznanjam vas o ukrepih za vzpostavljanje optimalnega delovnega okolja in ergonomsko zasnovanega delovnega mesta.

Namen je, da z izvajanjem ukrepov v delovnem okolju ohranimo in krepimo zdravje zaposlenih ter tako s predlogi za zmanjšanje tveganja poškodb in okvar hrbtenice preprečimo nastanek razvoja zdravstvenih težav te mišično-skeletnih obolenj. Gibalna nekativnost namreč prispeva k povečanju telesne teže in nastanku kroničnih obolenj in to je tveganje za prezgodnjo smrt.

Pozitiven vpliv gibanja ne le doma, ampak tudi na delovnem mestu, pa se kaže v večji koncentraciji in miselnih sposobnostih. S tem lahko preprečimo številne poškodbe, ljudje dobijo večjo  osredotočenost in delovno moč, s čimer se poveča produktivnost dela ter nenazadnje vplivamo tudi na večjo življenjsko energijo. Kajti menim, da le zdrav delavec je lahko produktiven delavec z bogatimi delovnimi in življenjskimi izkušnjami.

 

Mediwa center je ponosni partner ZDRAVE PISARNE.

Dejstva

  • lastnost 1

  • lastnost 2

  • lastnost 3