Masaža za dojenčke

Za zdrav razvoj in poglobljen odnos z dojenčkom

Dotik je prvi čut, ki ga dojenček razvije  in preko katerega  čuti in zaznava. Z ljubečimi in blagodejnimi masažni prijemi po programu IAIM vzpodbujamo in podpiramo emocionalno povezanost med staršem in dojenčkom. Masaža ponudi možnost za čustveno vez in varno navezanost  s katero dojenček razvije empatijo in kapaciteto za razvoj medosebnih odnosov v življenju.

Masaža učinkovito spodbuja delovanje vseh organskih sistemov. Tako vpliva tudi na boljši razvoj strukture možganov in omogoči večje zavedanje telesa dojenčka. Hkrati pa zmanjšuje mišično napetost, pomirja trebušne krče in izboljšuje prebavo. Nenazadnje zagotovi tudi kvalitetnejši spanec, ki je pomemben za rast in razvoj čutov.

 

Z masažo gradimo vez zaupanja, razumevanja in intimnosti ter na podlagi prepoznavanja dojenčkovih znakov za masažo, ki se jih na tečaju naučimo, spoštujemo njegovo izbiro.

 

Vabljeni tudi očetje, saj vam masaža lahko predstavlja orodje za boljšo povezanost z dojenčkom in lažje prepoznavanje  in razumevanje dojenčkovih znakov in s tem postanete vsakodnevno bolj aktivni pri skrbi za dojenčke.

Ples komunikacije med staršem in otrokom postane  bolj izpopolnjujoč.

 

Masaža dojenčka je umetnost

tako globoka, kot je stara.

Vendar vseeno tako preprosta.

Preprosta, vendar zahtevna.

In zahtevna, ker je preprosta.

 

KDO VODI?

Iva Weingerl – certificirana inštruktorica za masaže dojenčkov po mednarodnem priznanem programu IAIM (International Association for Infant Massage).

KOMU JE NAMENJENA?

Mamicam in dojenčkom do 12 meseca starosti

KAJ POTREBUJEM NA TEČAJU?

  • nogavičke in udobna oblačila zase
  • 2 brisački za dojenčka + vse kar potrebuje vaš dojenček (hrana, plenička)

 

Tečaj zajema: 5 srečanj

Dotik, ki ga učite, bo trajal celo življenje.