Vadba za otroke

Celostnega razvoja otroka si brez gibanja ne moremo predstavljati. Potreba po gibanju je naravna, zato je pomembno, da jo zagotovite tudi svojim otrokom. Otrok ob gibanju svoje telo krepi in razvija, pri tem pa se urijo tudi njegove spretnosti in motorika.

Z ustreznimi spodbudami lahko vplivate tudi na kasnejše življenjske in življenjski slog vašega otroka. Zapomnite si, navade se tvorijo v otroštvu, kasneje jih je zelo težko spreminjati.

Ne gre pa le za fizično pripravljenost, šport otroku pomaga, da se razvija na vseh področjih. Vadba vpliva na srčno-žilni sistem, dihalni sistem, kostno in mišično maso, tesnobo, na boljše miselne sposobnosti, večjo koncentracijo, zavira razvoj številnih bolezni, ki so povezane z ne-gibanjem. Uči jih tudi sodelovanja z drugimi, potrpežljivosti in strpnosti. Spoznajo občutek, kaj pomeni, ko nekaj zmoremo in kako se znebiti strahu.

Koristi vadbe

  • Šport v otroštvu je najboljše darilo in definitivno najboljša naložba, ki jo lahko poklonite svojemu otroku za kasnejše polno življenje.

  • Mladi, ki so redno telesno aktivni, imajo boljše možnosti za zdravje v odraslosti.

  • Šport otroku daje znanje, razvija in krepi njegovo duševno in telesno znanje ter ga vzgaja za življenje.

  • Uči se prisluhniti samemu sebi in se postaviti na prvo mesto.

  • Telesna dejavnost ima v vseh življenjskih obdobjih nenadomestljivo vlogo.

Najboljše od vsega pa je, da se bodo otroci gibali skozi igro in se ob tem zabavali. To ne bo samo še ena izmed vadb, ki jih lahko izberete za vašega otroka. Zagotavljamo Vam strokovno vodeno vadbo ob kateri bodo uživali tudi tisti otroci, ki niso navdušeni nad športom. Na naši uri vadbe bodo pozabili, da so tu z namenom športa in bomo komaj čakali, da se zopet vrnejo.