Strokovni sodelavci

Srčna in strokovna ekipa je naš najmočnejši steber.
Lana Ritlop – v Mediwa centru pomaga pri organizaciji in izvaja masaže

Lana Ritlop se je usmerila v področje fizioterapije, z željo s svojim znanjem pomagati ljudem, predvsem na področju ortopedije in nevrologije. Veliko izkušenj je pridobila tudi med prostovoljnim delom v Gambiji, kjer je dva tedna pomagala na terenu po odročnih krajev države, zadnji teden pa v lokalni bolnišnici Kanifing.

Po veliko na novo pridobljenih praktičnih izkušenj, se je po prvi odpravi znova vrnila v Gambijo z ekipo študentov fizioterapije iz Maribora. Tam je preživela dva meseca in se posvetila delu na področju fizioterapije. Namen odprave je bil prebivalcem Gambije omogočiti brezplačno fizioterapevtsko obravnavo. V odpravo so se študenti usmerili predvsem v obravnavo otrok s cerebralno paralizo, obravnavo ploskih stopal ter bolečin v križu.

Omenjena spoznanja je nadalje aktivno prenesla v strokovno raziskovanje na področju bolečin v križu tekom študija skozi klinično prakso v Park Therme Bad Radkersburgu in UKC v Mariboru. Opraviljen ima tudi tečaj klasične masaže, trenutno še pridobiva dodatna znanja iz področja masaž za nosečnice in maderoterapije. Po vrnitvi v Slovenijo, je svoje znanje začela poglabljati predvsem v manualno terapijo in postala tudi del ekipe Mediwa.

“V izredno veselje mi je, da lahko soustvarjam zgodbo Mediwe, saj z odprtjem centra za razvoj, rehabilitacijo in krepitve zdravja z strokovnim ter celostnim pristopom zagotovo pripomoremo k zdravemu vsakdanu naših krajanov.”

Maja Šadl – v Mediwa centru pomaga pri vodenju skupinskih (on-line) vadb 

Maja Šadl je študentka 3. letnika Kineziologije na Fakulteti za šport. Usposobljena je za klasično masažo in za vadbo občutljivejših skupin, kot so nosečnice, starejši in debelostniki ter tudi za funkcionalno vadbo in vadbo za najmlajše.

Dodatno ima opravljen tudi tečaj kineziotapinga. Svoje znanje pa trenutno pridobiva še na področju prehranskega svetovanja, maderoterapije in refleksoterapije.

Eva Peklaj – v Mediwa centru izvaja delavnice o dietetiki

Eva Peklaj je uni. dipl. ing. živilske tehnologije, klinični dietetik in članica Slovenskega združenja za klinično prehrano.

V Mediwa centru predava o klinični prehrani:
– klinična prehrana in kronična vnetna črevesna bolezen
– klinična športna prehrana
Skupaj z Ivo Weingerl sodelujeta pri projektih in na predavanjih o klinični prehrani ter presnovni podpori.
Doc. dr. Tanja Bagar – v Mediwa centru skrbi za izvedbo bownove in raznovrstna strokovna predavanja

Doc. dr. Tanja Bagar je ustanoviteljica in direktorica inštituta Icanna. Diplomirala je iz mikrobiologije in kasneje doktorirala iz Biomedicine, smer Molekularna biologija in biokemija. Izkušnje je nabirala tako iz klinične mikrobiologije, raziskovalnega biotehnološkega dela, ekologije in tudi pedagoškega dela. Tako že vrsto let predava mikrobiologijo in biokemijo ter druge ekološke vsebine za študente.

Zanima jo kaj se dogaja v mikroskopsko majhnih celicah našega telesa, kako celice sodelujejo in komunicirajo med sabo, poleg tega pa tudi kako zunanji dejavniki vplivajo na naše telo. Od hrane in toksinov, pa do dotika. Obiskala je že vrsto tečajev raznih masaž in terapevtskih pristopov, od katerih jo najbolj fascinira ravno Bownova terapija. Spoznala jo je v Nemčiji, ko je tekom doktorskega študija tam sodelovala z laboratorijem v Gottingenu. Udeležila se je začetnega 3 dnevnega izobraževanja za Bownovega terapevta in izkušnja dajanja in sprejemanja bownove terapije je v njej pustila globok vtis. Da lahko nekaj tako nežnega, v telesu zbudi toliko zdravilnih in pozitivnih procesov, je bil pravi šok v dobrem pomenu. Tako je kasneje svoje znanje izpopolnjevala še v Gradcu in na Dunaju.

Anela Šerifović, dipl. fizio., mag. manag.
Anela Šerifović v Mediwa centru sodelujeje pri predavanjih na področju limfterapije, ergonomije, urinske inkontinence in rehabilitacije športnih poškodb.